Duka upp med glas

glas

Glas
går att använda varje dag, både till fest och vardag. Det blir mycket snyggare och mer klass när dukningen görs med klassiska designföremål. Och det behöver inte kosta så mycket mer än dina vanliga skålar, bringare eller porslinsbehållare.

Ishinken hör sommaren till, så varför inte skaffa en stilren från Orrefors med en snygg tång att greppa isen med. Behållaren kan lätt stå framme på bordet hela sommaren och fyllas på efter behov. Denna rymmer cirka en liter.

Socker till kaffet kan också serveras snyggt, vad sägs om en sockerskål i kristall? Ett måste när du bjuder på kaffe till kalaset. Just denna är av utländsk ursprung. Till den hör naturligtvis en sockertång från 1800-talet, ganska billiga att få tag på.

Karaffen är en klassiker och väldigt populär. Särskilt när den har avfasade sidor och dekorationer. Passar både som prydnad och att fylla med exempelvis likör, vatten eller varför inte whisky? Rengör bara noga när karaffen är tömd.

Sockerskål och gräddskål i kristall är snyggt på bjudningen. Det finns natuligtvis även dricksglas att få tag på. Själv tycker jag dock att de röda Reijmyreglasen är vackrast.

http://www.modighus.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0