Att köpa på auktion. Tips!

auktion

Lite tips för er som ska på auktion i sommar.


  • Skaffa er ett auktionsnummer direkt när ni kommer till auktions-salen. Det är ofta obligatoriskt på de flesta auktionsverk. Lappen med numret håller man upp när man lägger bud.
  • Auktionshus har ofta påslag på exempelvis 20 procent och/eller en slagavgift på kanske 20 kronor. Det innebär att en stol som kostar 500 kronor i slutändan kommer att kosta 500+100+40 kr. Det vill säga 640 kronor.
  • Se till att skaffa kunskap om det du vill bjuda på. Googla och kolla på vad sakerna kan vara värda. Bestäm dig redan vid visningen, vad ditt högsta bud ska bli för varje sak du vill ha. Då är det lättare att hänga med i budgivningen, utan att bjuda för högt.
  • Åk helst till auktionshuset och kolla på föremålen, ifall ni är osäkra på skicket. Det är väldigt svårt att se repor, bucklor, sprickor och liknande på fotografier. Inte alla auktionshus är snälla nog att berätta om alla fel på sakerna som bjuds ut. Kontakta annars auktionshusen och fråga ifall föremålen är skadade.
  • Efter auktionen (ibland även under) ska man hämta ut det man fått högsta bud på. Fråga hur du går tillväga för att hämta ut saker, gärna redan innan auktionen börjar.
Auktioner kommande dagarna:

2011-05-12
Göteborgs Auktionsverk    
www.goteborgsauktionsverk.se

2011-05-15
Auktionshuset i Örebro
www.auktion-orebro.se

2011-05-15
Auktionskammaren i Vätterbygden
www.auktionskammaren.se

2011-05-15
Helsingborgs Auktionsverk
www.helsingborgsauktionsverk.se

-------------------------------------------------------

http://www.modighus.se

Kommentarer
Postat av: Ida

Hej! Var på auktion igår här i trakten kring Enköping, är ju helt sjukt mycket små prylar man kan köpa.. Jag hittade en jätte fin klockan men orkade inte stick around till det var dags för den, så det var synd, men bra med lite tips!

2011-05-16 @ 08:34:36
URL: http://festisandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0