Tips inför loppmarknaden!

loppisfynd?

I sommar
är det massor med loppmarknader över hela landet, men det är inte alltid lätt att göra fynd. Därför tänkte jag försöka mig på några tips. För det första behöver du veta om det finns någon loppmarknad nära dig. Kolla in och sök på http://www.svenskaloppisar.se.

1. Var först på plats för att få tag på de bästa prylarna. Det är svårare att hitta fynd ifall man kommer en timme efter alla andra. Då har alla bra möbler, lampor och keramik-saker redan blivit sålda.

2. Se till att det du köper inte har nagg, beläggningar eller smuts som inte går att ta bort eller är sönder eller buckligt. I så fall är det inte en antikvitet, utan skräp. Det går inte heller att sälja till någon annan (ex. på Tradera).

3. Kunskap är makt: Vill du göra fynd, då är det bäst att läsa på och framförallt kolla på bilder av olika sorters lampor, glas, keramik, möbler med mera för att se vad som är värt något och vad som är skräp. Det kan räcka att kolla på olika antik-sidor för att se ungefär hur en finare antikviteter eller retro-pryl ser ut.

Kolla exempelvis www.got2get.se eller kolla runt på Tradera efter kända märken som Ateljé Lyktan, Luxus, orrefors, kosta boda, ittala, reijmyre, arne jacobsen, höganäs, uppsala-ekeby med mera.

4. Kolla på sakerna ifall de är märkta. Lampor kan ha etiketter, glas kan vara signerade i botten eller ha etiketter, keramik kan vara signerat, möbler kan ha etiketter. Det är spår som oftast visar att sakerna är värda lite mer.

Ha en bra dag och ge gärna fler tips i kommentarsrutan.
Jag är tacksam för alla råd!

http://www.modighus.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0