Tips på dyrgripar du kan hitta i förrådet

Det är vår och dags att rensa i förråden. Här är tips på några dyrgripar som du kanske kan hitta där. Eller som du kan hålla utkik ifall du åker ut på loppmarknad i sommar.

 

 

1. Berså av Stig Lindberg är alltid populärt. Som de här som i skrivande stund har ett bud på 865 kronor för åtta assietter.

 

 

2. Om du har Zebra-porslin hemma av Eugen Trost så kan du tjäna mycket pengar. Denna tekanna har just nu ett bud på 9 900 kronor. Tekoppar och liknande går också till ett högt pris.

 

 

3. Lisa Larsson är en annan gigant som många samlare är ute efter. De minsta kan kosta någon hundralapp, medan de större kostar några tusenlappar på Tradera.

 

 

4. Om du har en Bumling från Atljé Lyktan liggande någonstans, så passa på och sälj den. Denna kostar 1 600 kronor. Priserna brukar ligga i spannet 1000-2500 kr beroende på skick och färg.

 

 

5. Orrefors glas är svårt att sätta pris på. Intermezzo från 1985 är dock ett av de mest populära fortfarande och man får cirka 100 kronor per glas. De är designade av Erika Lagerbielke, som är expert på hur glas påverkas smaken på drycker.


Antik belysning och inredning

Nu närmar sig sommaren, vilket innebär att antikaffärer och loppmarknader slår upp portarna. Själv har jag börjat ställa i ordning min brors butik i Vankiva. Ett stort antal prylar är på väg in i sortimentet och har fotograferats.
 
Här är några av dem. Främst bordslampor och en hängare för galgar. I Webb-butiken finns några hundra fler lampor för den som tycker om antik inredning och belysning.
 
www.modighus.se
www.facebook.com/modighus
 
 
 
 

RSS 2.0