Mässa i Hässleholm helgen!

Denna helgen, den 28 april arrangeras Antik- och Hantverksmässan på Hässleholmsgården I Hässleholm.
Entré är 20 kronor och det är fri parkering. Den som kommer med tåg kan antingen ta stadsbussen ut eller ta en promenad i det vackra vårvädret. Vägbeskrivning finns på vår hemsida.

Hjärtligt välkommen!

www.modighus.se/massa


Vacker smidestillverkning

Allan Olsson gör på lördagen den 28 april sitt andra år som utställare på Antik- och Hantverksmässan på Hässleholmsgården i Hässleholm. Allan är en erfaren slöjdare och smidestillverkare. Luffarslöjden började han med för över 20 år sedan och tycker att det är en väldigt rolig hobby.

Trådarbetet som har anor lång bak i tiden, kallas luffarslöjd för att det var en försörjningskälla för kringvandrande luffare. Tråden var billig och tängerna enkla.

Under Allans många år som hantverkare har han fått höra många historier om dessa luffare och fått tips på nya trådföremål att skapa. På mässan kan ni möta honom och även se och köpa Allan Olssons unika hantverk.

www.modighus.se/massa

Se smycken tillverkas

Nästa lördag går Antik- och Hantverksmässan av stapeln med start klockan tio. En av utställarna är Ulla Andersson från Höganäs, en glad och erfaren smyckestillverkare. Hon tillverkar allt från halsband och armband till örhängen och ringar. Ett flertal av hennes föremål säljs i Designtorgets butiker i Sverige och Oslo.

Ulla Andersson gör också unika smycken av silver, pärlor och halvädelstenar. Det är hög kvalitet och unika föremål till bra priser. Kom till mässan och se hur hennes tillverkning går till. Ulla kommer också att visa upp sin smyckestllverkning under mässan. Välkommen!

www.modighus.se/massaEn vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar tills Antik- och Hantverskmässan går av stapeln. 45 utställare kommer till mässan och erbjuder unika hantverk, antikviteter och retroföremål.

Vi önskar alla hjärtligt välkomna på lördagen klockan 10-15.
Platsen är Hässleholmsgården i Hässeholm.

www.modighus.se/massa

Kanal 8 vill värdera ditt hem

Tv-produktionsbolaget Titan Television arbetar just nu med ett nytt antikprogram. Programmet som görs för TV8 ska spelas in i sommar och sändas i höst. Just nu är de på jakt efter er som vill ha era föremål och konstverk värderade, veta dess proveniens och historia!

 

Peder Lamm i sällskap av en av Sveriges främsta värderingsexperter kommer åka landet runt och göra hembesök, även försäljning kan i vissa fall anordnas. Allt från arvegods till intressanta samlarföremål och sådant som bara står och samlar damm på vinden är av intresse.

 

Programmet handlar lika mycket om möten med människor som att lära sig om föremål och dess historia, samt bra knep när man är på jakt efter antikviteter. Vi lägger stor vikt vid att göra ett vackert, varm och innehållsrikt program.

 

Vill du vara med? Hör av dig till:


Hanna
Titan Television

08-52801138
hanna.baum@titan.se


Lyckliga tofflor till mässan

Den 28 april arrangeras Antik- och Hantverksmässan på Hässleholmsgården i Hässleholm. Ett 40-tal utställare samlas under samma tak. Några som kommer dit är Lyckotoffeln, med specialitet på vackra tofflor.

Lyckotoffeln HB startades år 1986 av toffelmakare John Björnsson. Det är en person som har lång erfarenhet, med en pappa som började tillverka tofflor i slutet på 1880-talet. Den kunskapen har ävrts från generation till generation.

Idag är det makarna Elisabet och Joakim Kock från Genarp som driver rörelsen, båda har ett stort intresse för skånskt hantverk. Mycket av den gamla tekniken finns fortfarande kvar, där miniatyrtofflorna tillverkas för hand i gamla ombyggda toffelmaskiner.

www.modighus.se/massa

Smycken med en historiaCarina Fröberg från Klippa
n är en kreativ person som tycker om att pyssla. Hennes passion för hantverk har en mycket speciell historia. Hennes verk kan du se på Antik- och Hantverksmässan som arrangeras den 28 april på Hässleholmsgården, Hässleholm.

Carina började sin tillverkning av bland annat änglar och duvor när en nära släkting gick bort. Skyddsängeln liksom fredsduvan var ett par symboler som gestaltades. Efter det har Carina Fröberg fortsatt hantverket med att tillverka unika smycken och tavlor.

Hon målar med en teknik kallad Encautic Art, med hjälp v ett strykjärn och bivaxkritor. Som anställd på vaxfabriken i Munka Ljungby tyckte hon att materialet var intressant. Ingen tavla blir den andra lik, eftersom att värmen i bivaxet ändrar sig i det oändliga. Därför blir även varje tavla unik i sitt slag.

www.modighus.se/massa

Här är listan!

LISTAN PÅ UTSTÄLLARE ÄR KLAR.
BESÖK ANTIK- OCH HANTVERKSMÄSSAN
DEN 28 APRIL kl 10-15.

Välkommen till Hässleholmsgården
www.modighus.se/massa

Birgitta ChristensenKuriosa, Porslin mm.
Meija design Skinn-smycken
Jan Jacobsson Keramik, vävnader
Marida Silva Smycken, sjalar mm.
Von Trampe / Ryne Antikviteter
Anges Smogoyi Antikt, retrosmycken, lampor mm.
Carina Fröberg Smycken, tavlor
Dieter Gohl Antikviteter
Allan Olsson Trådslöjd
Brittans Bagestuga Hembakad
Lena Posselwhite Smycken
Ulla Andersson Smycken, visar upp tillverkning
Sole Hantverk Glassmycken, keramik i Raku-teknik
LjusGrönt Förädlade livsmedel (sylt, chutney mm)
Lyckotoffeln Målade tofflor
Ann-Sofie Olsson Smycken
Tanja Frandsen Smycken, hembakat
Lena & Karin Svensson Ullhantverk, smycken
Marina Aldenbring Änglar, tavlor ljus mm.
Maria Ramqvist Glas, porslin
Doboe Deisng Väskor i olika material
Therese Jangefelt Smycken
Gunilla Lövgren Hemvävnader
Simola & Tidman Ateljésydda kläder
Sysslerian, Röingegården Textilier mm.
Sara Karlsson Kuriosa
Fresh & Clean Hudvård Hudvård
Pernilla Petersson Glasarbeten, smycken
Eva Olofsson Hantverk i naturmaterial
Rasa Pezelyte Lerfigurer, halsdukar
Ulla & Lars Cato Antikt
Lena Gustavsson stickat, smycken, virkat
Christina Pihlblad Antikviteter, retro
Björn Wahlberg Antikt, hantverk
Rose-Marie Nilsson Konsthantverk, brodyr
Hans-Arne Nilsson Antikt, kuriosa
Gert Persmark Tenn- och stensmycken
Anette Nilsson Våningsfat
Jo Menot Antikt
Fint från förr Antikt, keramik, porslin mm.

Anita Edvinsson                                      Smycken i bl.a. silver

Vi satsar lokalt

Vi satsar på lokala hantverkare

Nillas Vävkammare i Västra Torup tillverkar vävnader för vardag och fest. Den 28 april kommer de till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm. Bakom företaget finns Gunnilla Lövgren.

Just nu är inriktningen rutiga trasmattor i fina mönster och färger. Gunilla tillverkar både på beställning och för direktförsäljning. En chans för dig att få en riktigt unik matta. Även många fina löpare finns till försäljning och för beställning.

Läs mer på: http://www.vavkammaren.lovgren.nu/

www.modighus.se/massa

Stor variation av smycken

Stor variation av smycken på mässan

Lena Posselwhite från Dalby designar och tillverkar unika smycken. Den 28 april kommer hon till Antik- och Hantverksmässan i Hässleholm. Det är första året hon ställer ut på mässan.

Lena tillverkar halsband, armband, örhängen och hängen med mera. Det är hantverk i ett flertal olika färger och spännande material. På bilderna ser ni en del av hennes vackra kollektion.

Förutom Lena Posselwhite kommer ytterligare ett flertal smyckestillverkare till mässan, alla med sin egen unika design. Ett intresse som har växt sig stort.

www.modighus.se/massaTips: Antikmässa

På söndag den 8 april är det antik- och samlarmarknad i Sparbankshallen i Markaryd. Ett stort antal utställare erbjuder allt från keramik och glas till silver och kuriosa. Se till att åka dit och fynda.

Arrangörer är Markaryds IF. Mässan har öppet klockan 9-15.

RSS 2.0