Tips för Second Hand :)

second hand

Second hand
har varit populärt senaste åren. Själv har jag inte handlat i särskilt i såna butiker, men ska ändå försöka mig på lite tips (som troligtvis även gäller loppis-butiker). Tipsen är en sammanfattning från några bloggar och hemsidor.

1. Rota i lådorna och i hyllorna och titta noggrannt. Särskilt knappar och tyg ska vara billigt. Det går även att göra vissa glasfynd och att hitta keramik och ljusstakar billigt.

2. Pruta inte. Många av butikernas vinst går till välgörande ändamål och där personaler arbetar gratis.

3. För den som vill vara lite annorlunda, går det att plocka ihop glas och bestick i olika sorters färger och former. Det kan bli en lite annorlunda dukning.

4. På morgnen och under särskilda dagar kan det finnas extra mycket upp-packat och därmed bättre chans att fynda. Fråga personalen när de har som mest saker på hyllorna.

5. Prova alla kläder som du tycker är snygga. Man måste vara öppen för det mesta när man går in i butiken och inte leta efter just något speciellt. Det gäller även för antikviteter.

6. Det är lättare att hitta fynd ute i små orter än i storstäderna.

7. Se till att ha kunskap, ifall du är ute efter antikviteter. Kolla exempelvis på Tradera för att få en tanke om vad saker kan vara värda och vad de kan säljas för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0